Zone de Agrement Bucuresti - InfoGhidRomania.com

Search
Go to content

Main menu:

Zone de Agrement Bucuresti

Parcul Herastrau - este situat pe malul Lacului Herastrau si se intinde pe o suprafata de 110 hectare, dotat cu salupe, vaporase si hidrobiciclete, este utilizat pentru agrement, navigatie si sporturi nautice. Parcul Herastrau a fost amenajat in perioada anilor 1936-1939 si cuprinde o bogata vegetatie arboricola, precum si statui din cultura nationala si universala, acesta fiind unul din principalele puncte de agrement din Capitala Bucuresti. Localizare pe harta.

Parc Herastrau Bucuresti
Parc Herastrau Bucuresti
Parc Cismigiu Bucuresti
Parc Cismigiu Bucuresti

Parcul Cismigiu - cel mai vechi si elegant parc din Bucuresti, ce se intinde pe o suprafata de 14 hectare, situat in centrul Bucurestiului. Amenajarea parcului a inceput sub indrumarea arhitectului vienez F. Meyer si cuprinde Rondul Scriitorilor si Rondul Roman, in partea de nord a parcului se afla o superba gradina de trandafiri, o gradina franceza in partea de vest si trei lacuri dintre care cel mai mare dispune de o insula si un debarcader, de unde se pot inchiria barci pentru plimbari pe lac. Localizare pe harta.


Parcul Tineretului - este situat in partea de sud-est a Bucurestiului, si are ca principal punct de atractie Oraselul Copiilor ce dispune de carusele si multe alte locuri special amenajate pentru copii si nu numai, precum si restaurante, terase, discoteca. Tot aici se afla si Sala Polivalenta, unde au loc numeroase spectacole si intreceri sportive. Parcul Tineretului mai dispune si de un lac amenajat cu debarcader, de unde se pot inchiria hidrobiciclete si barci cu vasle. Accesul in parc se poate face dinspre statia de metrou Tineretului sau C-tin Brancoveanu.

Parcul Tineretului
Parcul Tineretului Bucuresti
Parcul Carol I Bucuresti
Parcul Carol Bucuresti

Parcul Carol - situat la poalele Dealului Filaret, parcul a fost infiintat la inceputul secolului XX pe o suprafata de 36 hectare, aici gasindu-se "Fantana Zodiacului", grota artificiala, ruinele istorice, Arenele Romane- unde au loc numeroase spectacole, precum si un lac cu o suprafata de circa 2 hectare, amenajat cu debarcader. Localizare pe harta.


Gradina Botanica - una din principalele atractii ale capitalei ce se intinde pe o suprafata de 17 hectare, unde se pot admira plante ornamentale, plante indigene, ciresi japonezi, magnolii, plante deosebit de rar intalnite din flora Romaniei si mediteraneeana, precum si din gradina italiana, din zona Dobrogei, serele, lantul carpatic in miniatura si rozariul cu peste 200 de tipuri de trandafiri. Localizare pe harta.

Gradina Botanica Bucuresti
Gradina Botanica Bucuresti
Terra Park Bucuresti
Terra Park Bucuresti

Terra Park Bucuresti, este un taram al distractiei pentru toate varstele, care aduna intr-un singur loc cele mai fascinante aventuri traite de Milo in jurul lumii. Inainte de a incepe calatoria printre atractiile acestei lumi, elibereaza-ti imaginatia si vei trai senzatii atat de tari, incat te vei rataci printre cele mai captivante povesti. S-ar putea sa ai surpriza de a te regasi in faimoasele imagini de la finalul aventurilor din atractiile surpriza. Accesul se face pe baza tichetului Terra Park.


Lacul Straulesti - este situat in partea de nord-vest a Bucurestiului si se intinde pe o suprafata de 33 hectare, avand amenajat un strand, debarcader, restaurant si terenuri sportive;


Lacul Balta Alba - situat in Parcul Titan ce se intinde pe 26 hectare, are ca principala destinatie agrementul, acesta fiind amenajat cu debarcader, vaporase si barci;

Zone de agrement langa Bucuresti


Padurea si Lacul Snagov - se afla la 30 km. nord de Bucuresti fiind unul din principalele puncte de atractie pentru locuitorii capitalei dar nu numai. Lacul Snagov se intinde pe o lungime de 18 km si are o adancime de aproximativ 10 metrii, putandu-se practica diferite sporturi nautice, plimbari de agrement precum si pescuit, aici gasindu-se diferite specii de pesti ca stiuca, biban, crap, platica, guvid de apa dulce etc. Padurea Snagov este amenajata ca un parc imens amenajat cu plaje, restaurante, parcul fiind declarat rezervatie naturala;


Padurea Baneasa - este situata in partea de nord, la 10 km de capitala Bucuresti, aceasta constituind destinatia frecventa de weekend a locuitorilor bucuresteni, unde se afla renumita gradina zoologica de la Baneasa ce dispune de cateva sute de exemplare de animale;


Padurea si Lacul Caldarusani - este o zona turistica situata la 45 km de Bucuresti frecventata in special de pasionatii de pescuit si vanatoare. In Padurea Caldarusani se gasesc fazani si iepuri, iar o parte din aceasta formeaza o rezervatie naturala forestiera compusa din stejari, salcii si plopi. Pornind din Otopeni se ajunge la Manastirea Caldarusani, trecand prin Balotesti, Caciulati si Gradistea, iar de aici direct spre Nord pe soseaua Manastirii Caldarusani.

Lacul Snagov
Padurea si Lacul Snagov
Padurea Caldarusani
Padurea Caldarusani

Padurea si Lacul Cernica - lacul se intinde pe o suprafata de 310 hectare ce are amenajat pe malul drept un strand cu cabine, debarcader, restaurant, terenuri sportive, cabinet medical, iar Padurea Cernica este un loc cautat de vanatorii sportivi;


Lacul Mogosoaia - amenajat pe raul Colentina, lacul Mogosoaia este situat la 15 km de Bucuresti, ce se intinde pe o suprafata de 66 hectare si are amenajat pe malul stang un strand. In apropierea lacului se afla Palatul Mogosoaia.


Water Park Otopeni - cel mai mare parc acvatic din Romania, aflat langa Hotelul Rin Airport Otopeni, Water Park Otopeni este singurul parc de distractie de acest gen de  langa Bucuresti, care dispune de 4000 de sezlonguri, 9 piscine, aproape 30 de tobogane, printre care toboganul Twister de 90 de metri lungime. Nu lipsesc fast-food-urile, barurile si terasele, sala de jocuri electronice, dj in fiecare zi, si nu in ultimul rand multe concursuri cu premii, evenimente si spectacole de stand-up comedy.


Therme, situat in localitaea Balotesti la 21,5 km fata de Bucuresti (km 0), este cel mai mare centru wellness, de relaxare si entertainment din Europa, deschis 12 luni/an. Aici temperatura apei este de 33 grade Celsius iar cea a aerului de 30 grade Celsius. Therme este impartit in 3 zone si dispune de cea mai mare gradina botanica din Romania, cu peste 800.000 de plante din care peste 500 de palmieri si alte specii.Booking.com
 
 
Back to content | Back to main menu