Vatra Dornei - InfoGhidRomania.com

Search
Go to content

Main menu:

Vatra Dornei

Vatra Dornei, judetul Suceava se afla intr-o depresiune intramontana de origine tectonico-vulcanica, la altitudinea de aproximativ 810 m, la confluenta Bistritei Aurii cu Dorna, catre care converg culmile Muntilor Calimani (sud) - 2100 m, Suhard (nord-vest) - 1932 m, Giumalau (nord-est) - 1857 m. La aproximativ 19 km spre est pe Valea Bistritei sunt situati Muntii Bistritei (1791 m). Orasul se afla la confluenta raurilor Dorna si Bistrita, in Tara Dornelor, una dintre cele mai pitoresti depresiuni ale Carpatilor Orientali, la o altitudine de 800 m, si la 110 km sud-vest de  Municipiul Suceava.

Vatra Dornei
Vatra Dornei
Pensiunea Vanatorul
Pensiunea Vanatorul - Vatra Dornei
Pensiunea Vanatorul este situata la 700 m de partiile de schi Parc din Vatra Dornei si ofera camere cu Wi-Fi si TV prin cablu.

Vatra Dornei este inconjurata de munti impaduriti precum Muntii Giumalau, Muntii Bistrita, Muntii Calimani, Muntii Rodna, Muntii Suhard si Muntii Obcina Mestecanis.


Vatra Dornei se afla la 105 km departare de municipiul Suceava, 43 km de Campulung Moldovenesc, 85 km de municipiul Bistrita. Cel mai apropiat aeroport se afla in municipiul Suceava. Accesul se mai poate face si pe Valea Bistritei pe soseaua ce leaga municipiul Piatra Neamt de Vatra Dornei. Actualul oras Vatra Dornei s-a dezvoltat pe fostul catun Dorna pe Giumalau, atestat în documente la sfârsitul secolului al XVI-lea – începutul secolului al XVII-lea.

Locul a fost asezat de-a lungul unuia dintre drumurile care leaga Moldova de Transilvania si a crescut repede ca importanta printre satele vecine. Locul a devenit cu adevarat semnificant odata ce autoritatile au confirmat oficial proprietatea de vindecare a apelor minerale, la începutul secolului al XIX-lea. Izvoarele minerale naturale atrag vizitatorii din toata Romania.


In perioada sezonului rece va stau la dispozitie Partia de schi Dealu Negru, de 3000 m lungime, diferenta de nivel 400 m, grad de dificultate mediu, partia de schi Parc, de 900 m lungime, inclinare medie de 28,5 grade, diferenta de nivel 150 m, grad de dificultate mediu. Meteo
Partia de schi Dealu Negru beneficiaza de o instalatie de transport telescaun, iar partia Parc are in dotare un baby-schi si un teleschi.

Statiunea este recomandata in tratamentul unor afectiuni ale aparatului cardio-vascular, afectiuni ale aparatului locomotor, boli ale aparatului respirator, boli ginecologice, boli ale sistemului nervos. Cunoscuta si ca Perla Bucovinei, Vatra Dornei este situata la confluenta raurilor Dorna, Neagra Sarului si Bistrita.


Orasul Vatra Dornei este cunoscut pentru resursele naturale ale apei minerale. Dintre acestea amintim apele minerale carbogazoase, hipotone, atermale, bicarbonatate sodice, calcice si magneziene, feruginoase, namolul de turba din Tinovul Mare Poiana Stampei caracterizat ca turba oligotrofa slab mineralizata, bine descompusa cu continut mare de coloizi organici si acizi humici.

Pensiunea Casa di David
Pensiunea Casa di David - Vatra Dornei
Pensiunea Casa di David se află în staţiunea Vatra Dornei la 1,5 km de pârtiile de schi Veveriţa şi Parcul Poieniţa.
Hotel Dorna - Vatra Dornei
Hotel Dorna - Vatra Dornei

Hotel Dorna ofera acces gratuit la saună, la piscină şi la sala de gimnastică, este situat în staţiunea balneară şi de schi Vatra Dornei. Are recepţie deschisă nonstop şi este situată la doar 50 de metri de pârtia de schi Parc. Toate camerele includ aer condiţionat, acces gratuit la internet prin cablu şi TV prin cablu. Dorna este la 400 de metri de gara Vatra Dornei.

Localizare pe Harta Vatra Dornei - Google Map

Booking.com
 
 
Back to content | Back to main menu