Statiunea montana Poiana Brasov - InfoGhidRomania.com

Search
Go to content

Main menu:

Statiunea montana Poiana Brasov

Poiana Brasov, este una dintre cele mai importante statiuni de schi din Romania, si o statiune de odihna si tratament cu sezon permanent, aflata in partea central sud-estica a Romaniei (Judetul Brasov), intr-un luminis inconjurat de paduri de conifere, la poalele Masivului Postavaru din Carpatii Meridionali, la o altitudine de 1.030 m, situata la 12 km de Brasov. Se poate ajunge foarte usor in Poiana Brasov fiind foarte aproape de Municipiul Brasov, si la 12 km de Rasnov.

Poiana Brasov

Clima montana tonifianta, cu o temperatura medie anuala de 5°C, media temperaturii in iulie este de 14,5°C; media temperaturii in ianuarie este de -5°C, iar precipitatiile depasesc 900 mm anual  frecventa averselor este mare. Stratul de zapada dureaza 120 de zile pe an. Meteo Poiana Brasov.

Poiana Brasov este cea mai renumita statiune pentru sporturile de iarna din Romania si totodata un important centru turistic international. Aceasta dispune de 12 partii de schi, cu grade diferite de dificultate, o partie olimpica, trei partii pentru coborare si slalom urias, o partie pentru slalom special, doua trambuline, terenuri de sport pentru tenis, minigolf, handbal, baschet, un lac, un funicular, un teleferic, un skilift, bazine acoperite, saune, sali de gimnastica medicala, discoteci, baruri.

Poiana Brasov
Poiana Brasov

Dintre partii amintim urmatoarele: Bradul (are un nivel usor de dificultate si este singura pe care se poate schia si noaptea), Kanzel (dificultate grea), Ruia (dificultate grea), Subteleferic, Lupului.

Hotel Alpin - Poiana Brasov
Hotel Alpin - Poiana Brasov
Situat în stațiunea de schi Poiana Brașov, într-un cadru natural, Hotelul Alpin oferă o vedere minunată la munte.
Pensiunea Heraldic Club
Pensiunea Heraldic Club - Poiana Brasov
Oferind vedere frumoasă la vârful Postăvaru, pensiunea Heraldic Club se află în inima staţiunii Poiana Braşov

Plecand din statiunea Poiana Brasov se poate ajunge la cabanele de pe Postavarul 1.602 m si Cristianu Mare 1.704 m, precum si la Cetatea Rasnovului aflata la 14 km distanta; pot fi organizate excursii la monumente istorice si de arta din orasul Brasov precum turnurile si bastioanele vechilor fortificatii ale orasului din secolul XV, Biserica Sf. Bartolomeu, Biserica Neagra, care adaposteste in prezent o vasta colectie de carpete orientale, Casa Sfatului in prezent muzeu, multe alte case si biserici datand din secolele XIV-XVIII.

Poiana Brasov
Poiana Brasov

Harta Poiana Brasov - Google Map


Pensiunea Orizont - Poiana Brasov
Pensiunea Orizont - Poiana Brasov
Pensiunea Orizont este înconjurată de un cadru natural luxuriant. Pârtiile de schi se află la maximum 500 m.
Traveland Poiana Brasov
Traveland Poiana Brasov
Amplasat lângă pârtia de schi Stadion, Traveland este situat la 1020 metri altitudine, în Poiana Braşov.

House of Dracula - situat in statiunea de schi Poiana Brasov, cu 1 gondola şi 8 teleschiuri, House of Dracula se afla la 12 km de orasul medieval Brasov. Microbuzele care merg la baza partiilor de schi şi la telecabinele pentru varfurile Cristianu Mare sau Postavaru opereaza din Poiana Brasov. Hotelul House of Dracula ofera acces gratuit la Wi-Fi.

Partii de schi in statiunea Poiana Brasov                         

Oferte de Cazare in Poiana Brasov

Denumire

Partie

Grad de Dificultate

Instalatie
Nocturna

Lungime (m)

Bradul

scazut

Da

465 m

Drumul Rosu

scazut

Nu

4.600 m

Kanzel

ridicat

Nu

450 m

Lupului

ridicat

Nu

2.860 m

Ruia

ridicat

Nu

500 m

Slalom

mediu

Nu

500 m

Stadion

scazut

Nu

300 m

Subteleferic

mediu

Nu

2.200 m

Sulinar

mediu

Nu

2.440 m

Booking.com
 
 
Back to content | Back to main menu