Statiunea Complex Neptun - Olimp - InfoGhidRomania.com

Search
Go to content

Main menu:

Statiunea Complex Neptun - Olimp

Neptun si Olimp sunt cele mai luxoase, selecte si elegante statiuni ale litoralului romanesc, situate la 6km nord de Mangalia si 38 km de Constanta, intre mare si padurea de mesteceni Comorova. Oaze de liniste si prospetime, adevarate gradini la tarmul marii, cele doua statiuni gemene sunt unele din cele mai atractive destinatii de vacanta pentru turistii straini. Elementele caracteristice ale acestui complex turistic modern sunt calitatea si eleganta, atat in ceea ce priveste confortabilele vile si hoteluri, cat si prin ofertele de divertisment disponibile.

Plaja Daytona Neptun
Plaja Daytona Neptun

Olimp - alcatuita din trei ansambluri hoteliere, din care unele cu nume de orase precum Arad, Galati, Sibiu, altele cu o arhitectura interesanta, reliefata de jocul de volume si terase ca Amfiteatru, Panoramic, Belvedere si altele cu denumirea unor regiuni geografice ale Romaniei: Transilvania, Banat, Moldova, Muntenia, Oltenia, Crisana, Maramures.

Vila Ssresidence - Neptun

Neptun este si ea o statiune estivala mondena, adapostita in trei parti de padure, cu hoteluri mai izolate. Verdeata, confortul si calitatea fac din Neptun locul preferat de petrecere a concediului. Neptun si Olimp sunt, pe langa statiuni de agrement, renumite statiuni de sanatate. Turistii pot beneficia de tratamente de electroterapie si kinezoterapie, inhalatii cu aerosoli, precum si de celebrele tratamente geriatrice create de Dr. Ana Aslan. In moderna clinica balneara din Neptun se ofera cure reumatice si terapii asiatice de regenerare, sub supravegherea unui personal bine instruit.

Olimp noaptea
Hotel Miorita - Neptun
Hotel Miorita - Neptun
Hotel Miorita este situat in partea nordica a statiunii Neptun, la distanta de 700 de metri de plaja.

Complexul Neptun - Olimp este punct de plecare pentru a vizita diferite zone turistice, precum turul litoralului romanesc, excursii in Delta Dunarii sau la ruinele Cetatii Histria, podgoriile Murfatlar. De asemenea, se pot organiza excursii pe litoralul bulgaresc al Marii Negre la Balcic, Albena, Nisipurile de Aur sau Varna.


Atractiile statiuni sunt: Lacul Neptun, Rezervatia botanica Stejarii de la Comorova, bazarul Neptun, terenuri de sport, piscina, teatrul de vara, parcul de distractii, centrul de tratament balneologic pentru bai de apa si namol de la Techirghiol, satul de vacanta, Hanul Calul Balan. Olimp este o statiune relativ noua (1972), cu un ansamblu arhitectural ultramodern, format din 10 hoteluri elegante.

Hotel Insula - Neptun
Hoteluri All Inclusive
Hoteluri All Inclusive litoral Romania

Cartier nordic al statiunii Neptun - Olimp este situat pe un dig natural, la 20-30 de m deasupra nivelului marii si dispune de plaje inguste cu nisip fin, recuperate din mare prin crearea de golfuri artificiale.


Luxul si calitatea se regasesc peste tot: in restaurante, baruri, cluburi, discoteci, pe terenurile polivalente de sport, la piscine, la Teatrul de Vara, in parcul de distractii, in facilitatile de practicare a sporturilor nautice sau in magazine. Totul respira eleganta, nici un detaliu nu a fost omis. Restaurantele ofera cele mai diverse preparate culinare autohtone si internationale, specialitati din peste si chiar programe folclorice.

Statiunea Olimp

Cele mai renumite sunt „Calul Balan”, care serveste specialitati culinare autohtone, „Crama Neptun”, o oprire in cadru rustic si restaurantul „Insula”, avand ca tipic meniul cu preparate de peste. Printre posibilitatile de agrement se numara un cinema in aer liber, Teatrul de Vara, Bazarul Neptun, debarcaderul, terenurile polivalente de sport, doua terenuri de minigolf, un parc de distractii, facilitatile pentru sporturi nautice si un sat de vacanta. 


Restaurantele ofera o bogata varietate de preparate culinare autohtone, specialitati din peste si programe folclorice. Exista posibilitati diverse de practicare a sporturilor nautice pe mare sau pe lacul Neptun.
Aici se pot trata boli reumatismale degenerative, inflamatorii si diartritice, stari posttraumatismale, boli ale sistemului nervos periferic, boli dermatologice, tulburari respiratorii si de alta natura.

Cai de acces in statiune:

 - rutier - Pe DN39 (E 87), in apropiere de Mangalia se face la stanga pe drumul de acces care duce direct catre statiune;
 - calea ferata - situata pe linia Constanta - Mangalia, Neptun si Olimp au gara comuna: halta Neptun. Este situata intre cele doua statiuni si accesul este facil in ambele directii. Distanta pe calea ferata pana la Mangalia este 7 km iar pana la Constanta 36 km.
Booking.com
 
 
Back to content | Back to main menu