Lacul Vulturilor sau Lacul Fara Fund - InfoGhidRomania.com

Search
Go to content

Main menu:

Lacul Vulturilor sau Lacul Fara Fund

ROMANIA > Locuri Romania

Lacul Vulturilor sau Lacul fara Fund se gaseste pe partea estica a versantului Malaia, la altitudinea de 1420 m, in Muntii Siriului. I se spune Lacul Vulturilor deoarece conform unei legende de Alexandru Vlahuta in cartea sa Romania pitoreasca, lacul ar fi un loc unde vulturii veneau primavara sa-si invete puii sa zboare.

Lacul Vulturilor sau Lacul Fara Fund

Numele de Lacul fara Fund provine dintr-o alta legenda, despre un cioban care si-a lasat turma de mioare, a aruncat bata in apa lacului si a plecat. Dupa un an de peregrinari, ciobanul si-ar fi regasit bata in apele Dunarii si mistuit de dorul mioarelor si a locurilor natale, se intoarce acasa.

Traseul spre Lacul Vulturilor dureaza 3 ore, trecand prin Valea Neagra, punctul  final fiind Lacul Vulturilor. Accesul se poate face si pe traseul spre Intorsura Buzaului, pe autostrada ce duce la Brasov, accesul cu un mijloc de transport fiind mai rapid si mai accesibil. Astfel, dupa ce se va depasi ceea ce odata a fost Statiunea Baile Siriu, aflata acum in paragina, se ajunge la cabana ce poarta numele zonei, Valea Neagra.

Lacul Vulturilor sau Lacul Fara Fund

Exista posibilitatea de cazarea in cadrul cabanei Valea Neagra ce contine 12 locuri, dar aceasta cabana este cu circuit inchis, din pacate. De aici, traseul se face trecand paraul Nehoiasu si urmand spre dreapta drumul forestier. La capatul acestuia se va trece peste un rau. Se recomanda atentie sporita la denivelarile de teren si marcaje. La capatul traseului se afla Poarta Vanturilor.

Destinatia finala, Lacul Vulturilor, se afla aproape de aici. Cabana vanatoreasca Lacul Vulturilor va va adaposti in caz de nevoie. Aceasta este inchisa turistilor dar exista o camera mereu deschisa in care va puteti adaposti in caz de vreme rea.  In apropierea acesteia se afla si un izvor cu apa potabila. In imediata vecinatate a Lacului Vulturilor se afla singura zona unde pot fi intalnite caprele negre, protejate de lege, acestea fiind pe cale de disparitie.

Trasee:
-
Gura Milei –Saua Poarta Vanturilor – Lacul Vulturilor (triunghi rosu)
-
Lacul Vulturilor – Saua Poarta Vanturilor (punct rosu)
-
Saua Poarta Vanturilor – Crasna (triunghi albastru)
-
Saua Poarta Vanturilor – Padurea Nebuna –Tabla Butii (banda rosie).    Sursa: travelbuzau.com

 
 
Back to content | Back to main menu