Gura Portitei - Delta Dunarii - Litoral Marea Neagra - InfoGhidRomania.com

Search
Go to content

Main menu:

Gura Portitei - Delta Dunarii - Litoral Marea Neagra

Plaja Gura Portitei se afla intr-un mic sat de pescari, parte a rezervatiei Deltei Dunarii, intre Lacul Golovita si Marea Neagra, cu o plaja de aproximativ 4 km dotata cu sezlonguri si umbrele confectionate din stuf, situata la 50 km sud de Municipiul Tulcea. Satul de vacanta Gura Portitei format din casute vopsite in alb si albastru, vile si terase din lemn si acoperis din stuf, de pe plaja Gura Portitei, asigura toate conditiile de cazare si relaxare pentru turistii dornici de o vacanta cu familia in natura. Statiunea Gura Portitei este o alternativa pentru Vama Veche, devenita din ce in ce mai aglomerata si zgomotoasa.

Gura Portitei
Gura Portitei
Plaja Gura Portitei

Agrement Gura Portitei. Exista terenuri de tenis si volei, mese de biliard, tenis de masa, piscina si loc de joaca pentru copii, organizarea de activitati specifice pentru pescari si vanatori. In incinta complexului este amenajata o zona in care se poate practica pescuitul sportiv, contra taxei de 30 lei achitata Rezervatiei Biosfera Deltei Dunarii, la punctul de informare din statiunea turistica Gura Portitei. Se pot inchiria undite, lansete, momeala si alte accesorii.

Gura Portitei

De la Gura Portitei se organizeaza excursii zilnic putand beneficia si de un ghid local, pe binecunoscutele canale ale Deltei Dunarii, sau se pot inchiria barci cu motor sau vasle, hidrobiciclete si skijet.

Pentru a ajunge la Gura Portitei, de pe drumul european E87 Constanta - Tulcea se vireaza la dreapta in comuna Baia spre localitatea Jurilovca, si se merge pana la pontonul de imbarcare in vaporasul catre Gura Portitei, unde exista o parcare special amenajata cu plata 7,5 lei pe zi. Cursele din Gura Portitei catre Jurilova pleaca la orele 12.00, 16.00 si 20.00 iar din Jurilovca spre Gura Portitei  la orele 09.00, 14.00 si 18.00, durata unei curse fiind de 1 ora si 30 minute.

Plaja Gura Portitei
Casute pe plaja

Pretul biletului pentru vaporas este de 25 lei de persoana. Exista si posibilitatea de a inchiria o ambarcatiune rapida de maxim 6 persoane care face acest traseu in 20 minute, la pretul de 200 lei. Avand in vedere ca satul de vacanta Gura Portitei este amplasat in rezervatia Biosfera Delta Dunarii, fiecare turist este obligat sa achite o taxa de 5 lei de persoana pe zi la receptia satului de vacanta Eden - Gura Portitei.

Localizare harta Gura Portitei - Google Map
Booking.com
 
 
Back to content | Back to main menu