Gradina Botanica Bucuresti - InfoGhidRomania.com

Search
Go to content

Main menu:

Gradina Botanica Bucuresti

ROMANIA > Orase Romania > Bucuresti > Agrement Bucuresti

Gradina botanica din Bucuresti a fost infiintata in anul 1860 in timpul domniei lui Al. I. Cuza, cu o suprafata de 17,5 ha  este organizata in mai multe zone: sectoare in aer liber, populate cu plante anuale si perene (Sectorul Decorativ, Sectorul Plante Rare, Sectorul Flora mediteraneana, Sectorul Flora Dobrogei, Sectorul Gradina Italiana, Rosariul, Colectia de Irisi, Sectorul Plante Utile si Sectorul Sistematic), sere de expozitie care adapostesc compartimente speciale pentru plante din diferite regiuni ale planetei (Palmieri, Orhidee, Ferigi Exotice, Plante Tropicale si Subtropicale, Plante Suculente, Cactusi, Bromelii) si sere de productie.

Gradina Botanica
Gradina Botanica Bucuresti

Colectiile de plante cuprind aproximativ 5.000 de taxoni. Institutia pune la dispozitia studentilor, cercetatorilor si a vizitatorilor si un Muzeu Botanic organizat pe principii ecologice, un Herbar General, care cuprinde aproximativ 500.000 de coli si o Librarie Botanica cu mai mult de 9.000 de carti.

Gradina Botanica "Dimitrie Brandza" publica "Acta Horti Botanici Bucurestiensis", care in prezent a ajuns la volumul numarul 35 si "Delectus Seminum" publicatie utilizata ca baza pentru schimbul national si international de seminte.

Gradina Botanica Bucuresti

Situata pe Soseaua Cotroceni, actuala Gradina Botanica a fost amenajata incepand cu anul 1884 si cuprinde peste 10.000 de specii de plante. Gradina este conceputa ca un parc dispunand de alei ascunse printre zonele verzi si este un punct de interes atat pentru botanisti cat si pentru locuitorii orasului care regasesc aici un colt de natura deosebit prin varietatea si frumusetea speciilor de plante. In incinta gradinii se afla Institutul Botanic si Muzeul Botanic.


Gradina botanica reprezinta un instrument de studiu al stiintelor naturii, a dobandit, prin plantari succesive, virtutile unei gradini botanice. In sectorul exterior sunt reproduse elementele din teren specifice locurilor de origine a plantelor. In sectorul pavilionar sunt adapostite plante exotice iubitoare de caldura. O constructie in stil romanesc adaposteste muzeul botanic cu un impresionant ierbar.

Gradina Botanica Bucuresti

Muzeul Botanic este amenajat in 20 de incaperi si cuprinde planse pictate, fructe, seminte, fragmente de plante uscate sau conservate in formol, expuse dupa criterii ecologice, sistematice si functionale.
Astfel, pot fi vizitate salile ce cuprind: flora Deltei Dunarii, flora de campie, de deal, de munte. Poate fi vazut un biotop de turbarie, diorame cu aspecte din delta si chiar si o "pestera".

Gradina Botanica iarna

Tot aici sunt expuse manuscrise, aparate de cercetare de pe timpuri legate de domeniul botanicii, o colectie de piese de artizanat din materiale vegetale, o colectie de mostre de lemn de arbori si arbusti indigeni si exotici. Gradina cuprinde: sectorul plantelor ornamentale, grupe geografice (plante rare din flora Romaniei, plante din zona mediteraneana), sectorul flora Dobrogei, cascada, gradina italiana, rozariu, sectorul plante utile, sectorul "sistemul plantelor", arboret - dendrariu, si in sfarsit desi nu in cele din urma complexul de sere.


Program de vizitare: Gradina Botanica "D. Brandza" se poate vizita zilnic intre orele 8:00 - 20:00

Booking.com
 
 
Back to content | Back to main menu