Cele mai cautate statiuni de schi din Romania pentru vacanta de iarna - InfoGhidRomania.com

Search
Go to content

Main menu:

Cele mai cautate statiuni de schi din Romania pentru vacanta de iarna

Evenimente Turistice
Cele mai cautate statiuni de schi din Romania pentru vacanta de iarna
Cele mai cautate statiuni de schi din Romania pentru vacanta de iarna
1. Ranca (Muntii Parang) - Statiunea este situata la aproximativ 1.600 m altitudine, pe versantul sudic al Muntilor Parang. Are un potential excelent pentru sporturile de iarna deoarece in Parang ninge din luna septembrie, iar zapada se mentine pana in luna mai. In prezent, in statiune exista sase partii de schi si o partie de sanius special amenajata, in total, aici regasindu-se aproximativ 3,5 km de domeniul schiabil. Accesul este facil, drumul fiind asfaltat pana in statiune.
2. Straja (Muntii Valcan) - Statiunea montana din judetul Hunedoara se afla la o altitudine de 1.445 m, la aproape 8 km de Lupeni (Valea Jiului). Aici gasiti 12 partii de schi amenajate (domeniul schiabil ajunge la 26 km), fiecare echipata cu instalatii de transport pe cablu. Cinci dintre ele au nocturna, astfel se poate schia in orice moment al zilei. Cea mai lunga partie are 8,1 km.
3. Paltinis (Muntii Cindrel) - Statiunea montana din judetul Sibiu, fondata in 1894, se afla la o altitudine de 1.442 m si are doua partii de schi: Oncesti – 1,15 km lungime, cu nocturna si telescaun si Daneasa – 450 m lungime, cu teleschi. Exista, de asemenea, si cinci partii pentru amatorii de schi-fond. Accesul este foarte facil, distanta dintre Sibiu si statiune (pe DJ 106) este de 32 km.
4. Vatra Dornei - Este de departe cea mai cunoscuta statiune pentru practicarea sporturilor de iarna din nordul Moldovei, celebra pentru ca detine a doua cea mai lunga partie de schi din tara (Dealu Negru, de 3 km lungime). Amatorii de schi au la dispozitie patru partii amenajate: Dealu Negru, Parc 1 si 2 (900 m si 550 m), dotate cu un baby-schi pentru copii si un teleschi, si Veverita (850 m, nocturna, zapada artificiala).
5. Valea Prahovei - De departe, cea mai populara zona pentru practicarea schiului. Statiunea Sinaia se considera a fi cea mai buna pentru practicarea schiului. Valea Prahovei are in total 49 km de partii si trasee de schi. Cea mai lunga partie de schi este in Poiana Brasov si are aproximativ 5 km.
6. Tinutul Secuiesc - Judetele Harghita si Covasna au impreuna peste 13 partii de schi, cu grade diferite de dificultate. Dintre toate statiunile „tinutului secuiesc”, cea mai cunoscuta este Harghita Bai (1.350m), situata in Muntii Harghita, la poalele masivului Harghita – Ciceu. Statiunea are sapte partii de schi. O alta statiune cunoscuta este Harghita Madaras, cu patru partii amenajate. Izvorul Muresului, Toplita, Baile Homorod, Balvanyos, Sovata, Ghelinta si Comandau alcatuiesc impreuna cu partiile enumerate mai sus 11,5 km domeniu schiabil. Studiu realizat in decembrie 2014 de HotelGuru.ro | sursa: dailybusiness.ro
 
 
Back to content | Back to main menu