Castele si conace mai putin cunoscute din Romania - InfoGhidRomania.com

Search
Go to content

Main menu:

Castele si conace mai putin cunoscute din Romania

Evenimente Turistice
Asociatia ARCHÉ a lansat Castle Break – prima initiativa de redescoperire a castelelor si conacelor mai putin cunoscute din Romania prin turism cultural. Dupa ce in ultimii ani a construit, prin proiectul Monumente Uitate, cea mai ampla platforma online dedicata castelelor si conacelor din Romania, ARCHÉ propune o initiativa care sa aduca mai aproape aceste resedinte mai putin cunoscute ale elitelor de altadata de cei care vor sa le descopere. 
Castel Sturdza - Miclauseni
Castle Break este o cupola pentru o serie de tururi culturale in diferite regiuni ale Romaniei. Acestea includ vizite inedite la mestesugari locali, tururi de orase, degustari de produse traditionale si, desigur, vizite la castele si conace. Anul acesta au fost planuite 7 trasee ce cuprind peste 20 de castele si conace din toate regiunile Romaniei. Printre obiectivele incluse se numara Castelul Corvinilor, Castelul Károlyi din Carei, Castelul Bánffy din Bontida, Castelul Sturdza din Miclauseni sau Castelul Teleki din Gornesti.
Pentru aceste vizite, s-a pus mare accent pe autenticitate. Tururile prin fiecare castel sau conac vor fi ghidate de proprietari sau administratori, astfel incat vizitatorii vor afla povesti inedite si vor avea ocazia de a dialoga cu cei ce s-au dedicat salvarii acestor monumente. Tururile au loc in perioada 1 mai – 4 octombrie iar inscrierile sunt deja deschise. Costul unui tur variaza intre 325 si 415 lei, unul dintre principalele obiective ale demersului fiind pastrarea unui tarif accesibil. Activitatea echipei se bazeaza pe voluntariat, iar unul dintre obiectivele Castle Break este ca aceste castele si conace sa fie vizitate de cat mai multi turisti.
Sursa: www.dailybusiness.ro
 
 
Back to content | Back to main menu