Statiunea Baile Olanesti - InfoGhidRomania.com

Search
Go to content

Main menu:

Statiunea Baile Olanesti

Statiunea Baile Olanesti este situata la 20 km de Rm. Valcea, Valea Oltului, de o parte si de alta a Paraului Olanesti, la o altitudine de 450 metri, in centrul unei mici depresiuni a Carpatilor Meridionali, deschisa in sud si inchisa la nord si vest de crestele calcaroase ale muntilor Capatinii. Este strabatuta de o vale pitoreasca, inconjurata de bogate paduri de foioase lipsita de surse de poluare.

Baile Olanesti
Baile Olanesti
Pens. Casa Vanatorilor
Pensiunea Casa Vanatorilor - Baile Olanesti
Pensiunea Casa Vânătorilor se bucură de o locaţie liniştită, aproape de staţiunea Olăneşti.

Baile Olanesti este o statiune balneara de interes general, cu activitate permanenta si ocupa primul loc printre statiunile balneoclimaterice din Romania in ceea ce priveste numarul de izvoare, ca si varietatea compozitiei si a concentratiei apelor minerale. In statiune se gasesc peste 35 surse hidrominerale, atat ca izvoare naturale, cat si ca rezultat al unor foraje. Acestea sunt grupate in trei tipuri principale de ape minerale, aflate in diferite stadii de mineralizare a sufului.

Conditiile climaterice sunt favorabile desfasurarii activitatii balneare pe tot parcursul anului. Temperatura medie anuala inregistreaza valori de 9,2 grade Celsius. Luna cea mai rece a anului este ianuarie, care prezinta o temperatura medie de -2,6 grade Celsius, iar luna cea mai calda este iulie cu o temperatura medie de +19,7 grade Celsius.

Hotel Tisa - Baile Olanesti
Hotel Tisa - Baile Olanesti
Hotelul Tisa se află în orașul balnear Băile Olănești și are piscină interioară, centru de fitness și cadă cu hidromasaj.
Pensiunea Eden
Pensiunea Eden - Baile Olanesti
Situată la 200 de metri de centrul stațiunii Băile Olănești, pensiunea Eden oferă unități de cazare moderne.

Presiunea atmosferica medie anuala in statiune este de 964,7 milibari. Forma depresionara a zonei face sa predomine un calm relativ ridicat, umiditatea relativa a aerului are o medie anuala de 78-79% iar precipitatiile inregistreaza medii anuale de 750 mm.

Izvoarele sunt utilizate in cura interna in tratamentul afectiunilor renale si a cailor urinare, hepatobiliare, ale tubului digestiv si ale unor afectiuni metabolice, de nutritie si in cura extema ca tratamente asociate in diverse afectiuni reumatismale si ale sistemului nervos periferic. Particularitatea turistica a statiunii este unicitatea pe plan national a unor tratamente pentru desensibilizarea organismului la bolnavii alergici prin injectii cu apa minerala sulfuroasa izotona.

Baile Olanesti
Baile Olanesti
Traseu rutier Ramnicu Valcea - Baile Olanesti, distanta = 20 km - Localizare pe Harta

 Obiective turistice Baile Olanesti

 Drumetii in zona Olanesti

  • Casa memoriala Anton Pann

  • Manastirea Frasinei

  • Parcul National Buila Vanturarita

  • Pestera Sfantului Grigorie Decapolitul

  • Rezervatia Muzeul Trovantilor

  • Rezervatia Radita - Manzu din Muntii Capatanii

  • Turism Monahal: Biserica lui Horea

 Cai de acces

 Auto:

  • Bucuresti - Ramnicu Valcea pe E7 si Ramnicu Valcea - Baile Olanesti pe DN 64A.

  • Sibiu - Ramnicu Valcea pe E7 si Ramnicu Valcea - Baile Olanesti pe DN 64A.

 Feroviar:  

  • Gara Ramnicu Valcea pe linia Piatra Olt si cursa auto pana in statiune (18 km).

Booking.com
 
 
Back to content | Back to main menu