Muntele de sare si Grota Miresei - InfoGhidRomania.com

Search
Go to content

Main menu:

Muntele de sare si Grota Miresei

Muntele de sare de la Slanic Prahova se gaseste in intravilanul orasului Slanic, cu intrarea pe strada Baia Baciului. Declarata rezervatie naturala geologica si geomorfologica prin 1954, suprafata zonei protejate este de 2 hectare. Complexul Baia Baciului este format din Muntele de sare, cu Grota Miresei si Baia Miresei, apoi Lacul Mare numit si Baia Baciului, cu suprafata de 5100 mp si adancime maxima de 7 m, Baia Porcilor cu intindere pe 1460 mp si cu adancime sub 1 m, continand namol terapeutic.

Muntele de Sare
Muntele de Sare si Grota Miresei

Numele de Grota Miresei a aparut dupa anul 1920, cand, la patru zile dupa nunta, o localnica s-a sinucis, aruncandu-se din varful muntelui de sare. Muntele de sare a fost declarat rezervatie si monument al naturii. Acest munte miniatural modelat de apa ploilor in sare se extinde pe o suprafata de 2 hectare. Formarea Muntelui de sare si a Grotei Miresei, din interiorul acestuia, are la origine actiunea omului, prin exploatarea din interiorul Muntelui de sare ce a functionat pana la 1852.

Grota Miresei
Muntele de Sare si Grota Miresei

In anul 2006, datorita ploilor, Muntele de Sare s-a surpat, iar Grota Miresei a fost distrusa. Numele este legat de legenda miresei, cea care si-a gasit sfarsitul tragic in apele reci si sarate ale lacului.

Galerie foto Muntele de Sare - Grota Miresei, Slanic Prahova
Booking.com
 
 
Back to content | Back to main menu